Ali Uzun firması, babası da Şekerci OSMAN NURİ UZUN olan Ali Uzun tarafından 1935 yılında Ankara'da kurulmuştur. Geleneksel Türk lokumu, geleneksel şeker çeşitleri, taze meyvelerden yapılan reçeller gibi ürünlerin imalatıyla başlayan şekercilik faaliyeti, Ali Uzun'un yenilikçi ve kaliteden ödün vermeyen yaklaşımı sonucunda zaman içerisinde onlarca farklı ve kaliteli ürünün yer aldğı kapsamlı bir üretim faaliyetine dönüşmüştür. Ali Uzun markasının en önemli özelliği yerel ve doğal malzeme ile katkısız el yapımı ürünleri seçkin bir damak tadına hitap etmesidir.
SAFRANBOLU'NUN ŞEKERCİ AİLESİ Safranbolu lokum geleneğinin dayandığı Uzun Ailesi'nin şekercilik serüveni XIX. yüzyıl sonlarında Safranbolu Ağaçkesen köyünde doğan Osman Nuri Uzun'la (1888-1966) başlamaktadır. Osman Nuri, XX. yüzyılın başında, İstanbul Eyüp Sultan Camii avlusunda düzenlenen, peştemalını kuşandığı ve herkese gül reçelli kaymak ikram edilen bir törenle şekerci ustası ünvanını almıştır. 1910'lu yıllarda artık tüm İstanbul'da şehzadebaşı şekercisi (Osman) Nuri ismiyle tanınmaktadır. Ali Uzun firmasının kurucusu Ali Uzun ise Osman Nuri'nin büyük oğludur. 1915 yılında Safranbolu Yörük Köyü'nde doğmuştur. Ali Uzun 1923'de İstanbul'dan, şeker ve lokum imalatını Ankara'da yapan babasının yanına göç etmiştir. Şekercilik mesleğinin inceliklerin...;