• 1935

    ALİ UZUN ŞEKERCİLİK firması, 1935 yılında şekercilik bir aile geleneği olan Ali Uzun tarafından Ankara’da o dönemin merkezi olan Ulus Karaoğlan’da (şimdiki Anafartalar Çarşısı’nın olduğu yerde) açıldı.
  • 1910

    Ali Uzun’un babası Osman Nuri Bey İstanbul’da, 1910 yılında Eyüp Sultan’da peştemal kuşanıp, kaymak ve gül reçeli ikram edilerek dualarla yapılan bir törenle şekerci ustası olmuştu. Usta olarak açtığı dükkanla ‘Şehzadebaşı Şekercisi Osman Nuri’ olarak tanınmıştır. Ali Uzun mesleğin inceliklerini babasından küçük yaşta öğrenmeye başlamış, Kurtuluş savaşı yıllarında babasıyla Ankara’ya geçmiş burada kendi dükkanını açana kadar babasıyla çalışmayı sürdürmüştür.
  • ~

    Kendi ismi ile açtığı dükkan ve imalathane ile firmanın temelini atan Ali Uzun, başlangıçta; akide şekeri, lokum çeşitleri ve taze meyveden yapılan reçel üretimi yapar, sonrasında ezme çeşitleri; helva, badem şekeri, kestane şekeri gibi ürünlerle çeşitlendirir.
  • 1949

    Ali Uzun, 1949 yılında ise geleneksel şekerci formatında olmayan çikolata çeşitlerinin üretimini de firmanın faaliyet alanına ekler. İlk ürettiği çikolata kendi özgün üretimi olan ‘MonteKarlo’dur. Pralin içine Antep fıstığını ekleyerek madlenle kaplar, bu malzemelerin birlikteliğinden ortaya tadıyla seçkin bir çikolata çıkar. Bu nedenle dönemin Avrupa’daki seçkin tatil beldesi Monte Karlo’nun ismini bu çikolataya verir. Diğer çikolata çeşidi de ‘Düğ Madlen’ dir. Bu çikolatalar çok sevilir.
  • ~

    İzleyen yıllarda buna ‘Batırma’ ismini verdiği krokan çikolata çeşitleri ve kendine özgü ürettiği ‘Portakal Batırma’ ile ürün yelpazesini genişletir. Ürettiği ‘Çiğ Badem Ezmesi’ de çok sevilen bir diğer ürünü olarak öne çıkar.
  • 1956

    Karaoğlan’daki bölgenin yıkılması nedeniyle dükkanını kısa süre Sıhhiye’ye taşır, Ulus İşhanı’nın yapılmasıyla şimdi de merkez dükkân olan Ulus İşhanı’ndaki dükkanına taşınır. 1956’da yaptırdığı Dışkapı’daki Uzun Otel’in altına imalathanesini konumlandırır. İkinci dükkanını burada açar.
  • ~

    Altmışlı yıllarda ise kendi geliştirdiği meyveli ‘Ali Uzun Lokumu’ ve ‘Kral Lokum’ ismini verdiği ‘Çikolatalı Lokum’ çok beğenilir. Kardeşi Ünal Uzun tarafından yapılan ‘Beyaz Lokum’ u daseverek ürün yelpazesine ekler.
  • ~

    Ankara’nın sevilen, aranan kendine özgü, özel ürünleri ile önemli lezzet duraklarından biri olarak bilinen firmanın kurucusu Ali Uzun; işine gösterdiği özen ve kalite ile tanınan, özellikle el yapımı ürünlerin seçkin bir damak tadı olduğuna inanan bir üretici olur.
  • 1986

    Ali Uzun, 1986 yılında vefat ettiğinde, kendi geliştirdiği özel üretim ürünlerle öncü, yenilikçi, seçkin bir damak tadını şekercilik kültürü olarak miras bırakmıştır.
  • ~

    Babaları Ali Uzun’un vefatından sonra; önce birlikte de çalıştığı oğlu Oğuz Uzun sonra da kızları Nuran Uzun, Nurcan Oğuz ve Sevim Onur işin başına geçmiştir.
  • 1987

    Babalarından öğrendikleri geleneksel şekerciliği aynı kalite ve titizlikle yerine getirmeye gayret etmektedirler. 1987 yılında Kızılay şubesinin açılışından sonra torunlarının da katılımıyla kurum kültürü sürdürülmektedir.
  • 2002

    Ali Uzun Şekercilik A.Ş. bugün Ankara İvedik Organize Sanayi Sitesi’nde 2002’de açılmış olan fabrikasında üretim devam etmektedir. Ürünleri Ulus, Kızılay, Çayyolu ve İvedik mağazalarında satışa sunulmaktadır. Güncel satış eğilimleri gereği, Ankara dışına online satış kanalı ile de tüketici kitlesi ile buluşmaktadır.